IDAG.

Träffades Lizette, Lena, jag och min syster Mackie (som har Coco Chanel).  För att träna spår i Fulltofta.
 
Vi lade ut 4 spår. Sen fikade vi medan spåren skulle lägga sig.
 
Jag hade stämt träff med en tysk Hovawart- uppfödare som ville träffa några Lintroll.
Det passade ju bra när så många var samlade. A-kullen: ALLTID REDO,  B-kullen:  BALOO,  C-kullen:  COCO CHANEL och CRUELLA DE VIL. H-kullen:   HIBISKUS och HONUNG.  Så det fanns ju några titta på.
 
Hur gick spåren?
Jo, dom jobbade riktigt  bra. "Unghundarna"  fick gå 2 spår med olika föremål i. Så avlöste dom varandra när dom hade hittat en grej. = Konkurrensspår. Det var  nyttigt. HONUNG tände till rejält efter ett tag. Hon grävde fram en metallstav ur snön som brorsan missade.
 
Hon har ju aldrig spårat i snö. Nästan aldrig i skog och bara en gång efrer annan spårläggare. Så hon får klart godkänt.
HIBISKUS spårade, som alltid, med stort intresse.  Det är så bra med spårsnö. För då kunde man se att han undersökte viltspår, men gick ändå tillbaka till det riktiga spåret.

TRÄNING.

I går körde jag uppletande med bägge hundarna.
 
HONUNG har lite svårt för att sticka iväg ut på djupet. Hon kan sätta fart åt vilket håll som helst. Rakt bakåt t.o.m.!
Då står jag där med lång haka och undrar "vad hände nu?"
Men hon kommer snabbt på bättre tankar. Hittar föremålen med en härlig glädje. Ibland springer hon lyckliga ärevarv. Runt, runt på ängen.
Men huvudsaken är glädjen hon visar. Men jag vill träna bättre focus i starten med henne.
 
 
 
Här leker min träningskompis Lizette, med henne.
 
 
CRUELLA gör STORA framsteg. Hon hittade föremålen förut. Men tog dom aldrig i munnen.
Sen började hon bära in EN utvald mjuk sak, halvvägs.
 
Nu har hon börjat komma ända in och trycka upp sakerna i mitt ansikte.
I går hämtade hon in 3 föremål! Rekord!
HEJA CRUELLA!
 
 
 
 
IDAG fick dom varsitt spår.
 
Härliga HONUNG! Hon löste sin uppgift med bra tempo och stor noggrannhet.
 
CRUELLA spårade .med ett riktigt drag i linan. Fina markeringar och underbara Vinklar! Det har varit hennes stora svårighet. Men det går framåt.......

TRÄNING.

LIZETTE och HIBISKUS tränar kontakt. ÄNTLIGEN! Träffades vi, som oftast tränar ihop. LENA med ARRAK, LIZETTE med BALOO och HIBISKUS och jag med mina hundar. Lizette la ett spår till Cruella. För att jag inte ska veta var vinklarna är och omedvetet påverka henne. DET VAR NYTTIGT! Precis de problem jag har haft på tävling avslöjades direkt! Tack Lizette! Nu vet vi vad jag ska träna på. INGA EGNA SPÅR! Resten av tiden jobbade vi lydnad. Alla utom Hibiskus och Cruella hade haft lite för långt jullov. Men Arrak och Lena kom igång i ett härligt fotprogram. Med bra focus, efter lite strul i början. Det är så härligt att ha såna träningskompisar. Vi ses på tisdag igen!

HONUNG.

Hon håller mig alert vill jag lova. Härom morgonen vaknade jag av något, som lät som en hund som tuggar upp en korkmatta....... Men jag blev GLAD när jag såg att det BARA var en hundsäng.
Jag hade FÖRSOVIT mig: Dags att rusa till jobbet. Det var ju bara hennes försynta sätt att väcka mig. TACK HONUNG! Det lustiga (eller olustiga?) var att HABANERO hade hanterat sin hundsäng på precis samma sätt, samma natt! Släkten är värst. Nästa dag var det dags igen. Då brakade en porslinskruka, stor som en papperskorg, i golvet och gick i 1000 bitar :( "Jag skulle ju bara kika lite i fönstret. Jag rår väl inte för att blomkrukan hoppade på mig." Verkade Honung säga. Hon kan verkligen hålla en sysselsatt den där Hoffe-flickan.

JAG LÄNGTAR.........

SKÅNEGÄNGET, VAR ÄR NI?

Jag längtar verkligen efter att träffa er, och komma igång och träna igen.

Idag lade jag spår till både HONUNG och CRUELLA.

Först HONUNG. Fick ett Appellspår på äng. Det blåste friskt idag och spåret hann bli 1 tim och 45 min. gammalt.
Med små snusaskar med skinka i, och däremellan vanliga spårpinnar. På slutet låg en kamptrasa i läder.
Oj, vad hon var ivrig. Härligt¨!
Hon sprang över första snusasken, men vilken näsa!
Så spårnoga och motiverad. Klockrena markeringar på resten, och stor glädje vid alla apporterna. Hon är underbar att spåra med.

CRUELLA tyckte det var svårt med motvinden. Men kämpade på bra. Jättefina markeringar. Men tappade motivationen på 2:a sträckan....... Men tog upp spåret i sista vinkeln och hade en bra motivation till slutet. Så det blev bra i alla fall.

Man får vara nöjd med hundarnas arbete i dag. Dom har ju vilat ganska länge nu.


RSS 2.0