NYA TIPS:

När jag har lärt hunden att vänta medan jag lägger ut godis. Så har jag byggt upp en förväntan ..... Den utnyttjar jag sedan för att få en positiv apportering. Typ "sitt stanna kvar" så gömmer jag apportbocken inomhus på golvet. Sedan skickar jag hunden. Förhoppningsvis letar den upp apportbocken och kommer med den i munnen. Det belönas omedelbart.

Lycka till med er träning!
Ge gärna respons på mina tips. Så kan jag förtydliga eller förklara om något är oklart.

PLANERAD PARNING........

Nu väntar jag på att CELINE DION ska börja löpa......... Planerad parning är med THILWHIL´S FARGO. Lite bilder:
Foto: Peka reportage
Foto: Björn Stenmark FARGO BIR PÅ ÅSTORP-UTSTÄLLNINGEN 2011
CELINE DION SE UCH
RM 2013 Foto: Patricia Johansson.
RM 2013 Foto: Patricia Johansson.

TIPS.

Jag har blivit ombedd att skriva ner lite tips och ideer. GÖMMA GODIS. Jag brukar gömma ostbågar (som mina hundar älskar) inomhus. Då får jag samtidigt träna på sitt stanna kvar och leta. Det kan självklart vara saker som jag gömmer på samma sätt. Men godisleken kan jag ta med mig utomhus också. Då stoppar man in godbitar i bark på träden och på andra knepiga ställen. Jag tycker att hundträning baseras på samarbete mellan hund och förare. Där du ska hitta på roliga lekar till hunden. Det stärker banden mellan er. LYCKA TILL! Om ni har frågor om tipsen så skriv gärna i kommentarerna. Jag svarar så fort jag hinner.

LINTROLLETS DJINGIS KHAN.

En historisk bild av en av våra "Stora".

UPPROP ANGÅENDE MT......

Nu vill jag kolla intresset för MT = Mentaldelen av Korningen. Vilka tänker gå ett MT på hemmaplan? Vilka vill hänga på, om jag fixar ett gemensamt i Örebro under våren 2015? Hundarna ska vara 24 - 48 månader för att deltaga. Aktuella hundar är: E - kullen: ELD och ELI. ELO har redan blivit KORAD. F- kullen. G- kullen och H- kullen (kan deltaga efter den 22/3). Hunden måste ha gjort MH före MT. VÄLKOMNA att höra av er. Så jag vet vilka som är intresserade av ett gemensamt MT.

ÄLSKADE ÄTTIKA 💔

Ännu en stjärna har tänts på hundhimlen. Så sorgligt besked jag fick av Linda den 7/1. Att ÄTTIKA hade gått bort. Vi var ju på promenad tillsammans den 30/12. Visst verkade hon lite trött och matt. Men inte visade hon att hon var så pass sjuk.
 
Hon hade druckit mycket och kissat mycket under hösten. Linda var orolig. Men eftersom hon var livmoderopererad, så kunde det inte vara det.
Det visade sig att den ena njuren var tillbakabildad. Hon hade en infektion i hela kroppen och var jättedålig.
 
Stackars "Tikka"!  Varför måste våra hundar vara så tappra. Varför kan dom inte tala om för oss hur dom mår?
Men Linda var uppmärksam och märkte att hon var sjuk. Tack för att ni tog så väl hand om Ättika och att hon hade ett så härligt hundliv hos er, hela familjen Langen-Åkerlund.
Tikka, Indra, Hallon, Äventyr, Honung, lilla Lina och mamma Xi. Ett fint sommarminne. Nu när 2 av dom galopperar efter harar i hundhimlen. Utan att någon gnällig matte ropar HIT och förstör jakten för dom.
 
Jag är så tacksam för att jag har fått haft både Lilla X och Ättika så nära mitt hjärta. Älskade hundar.
 

MYCKET HAR HÄNT.....

Den 20/12 fyllde CRUELLA och C-kullen 5 år. Samma dag körde jag upp till Stockholm för att fira jul med familjen.
 
Jag visste att LILLA X var sjuk. Men jag hoppades att det inte skulle vara dags att ta farväl riktigt än. Men när jag kom hem insåg jag hur sjuk hon var. Hon kunde inte äta själv. Utan Benny handmatade henne.  Men hon fick inte behålla någon mat. Blicken var inåtvänd och benen vek sig för henne. Den 22/12 fick hon somna in. Troligtvis hade cancern hon opererades för 2012 spridit sig till magen.
 
 
 
En hjältinna har lämnat oss.  Tomrummet är oändligt. Men hon har ju lämnat fantastiska barn och barnbarn. Vi får glädja oss över alla hennes fina avkommor istället för att sörja.
 
TACK  "XI "  för allt du gav.
---------------------------
 
 
IZOR får bo i Stockholm. I väntan på ett nytt hem. Det finns bättre möjligheter på kenneln att ta hand om honom. Så om någon är intresserad av en underbar "nallebjörn" på 7 mån. Välväxt, Snygg i kroppen,  härligt samarbetsvillig och pigg på nya uppgifter i livet. Så hör av er till mig eller Benny, så berättar vi mer.
 
-----------------------------------
 
Vad hände mer?  De roliga nyheterna finns på knappen NYHETER.
 
Men Fnittra blev biten av en kopplad rottweiler. Det var inte roligt!
En dag var vi i skogen med Izor, Ättika och Fnittra på en härlig promenad. Dom lekte så fint ihop.
 
Nästa dag låg Stackars FNITTRA på Bagarmossrns Djursjukhus med bitskador. Så tråkigt. Men hur kan någon människa låta en kopplad hund komma fram och bita en annan hund? Jävligt klantigt. 
Jag har inte hört hur det gick för henne. Men hoppas att det inte blev så allvarligt.
 
Ja, det var en händelserik jul. Med både sorger och glädjeämnen.  Nu är jag tillbaka i Skåne och ska snart ultraljuda Cruellas mage. Hoppas det finns en hel hög med nya Lintroll där.
 
.

RSS 2.0