NU ÄR STORMEN HÄR!

Jag hann precis komma hem efter jobbet. Jag visste att det skulle bli storm. Så jag ville rasta hundarna ordentligt innan. Så jag och hundarna gick hem.
Ni skulle ha sett mig streta emot i vinden, med piskande regn i ansiktet. Fast utan paraply förstås. HONUNG höll på att flyga iväg. Men nu sitter vi inne och kurar medan stormen ökar i styrka. Strömmen har gått. Men jag har tänt ljus, så det är ganska mysigt. Ha det gott! .

UTSLAGNA?

Det är nog bara tillfälligt. Men just nu vilar bägge Hoffarna. Skönt!
CRUELLA. .
HONUNG, inte helt utslagen. . Men lite uppletande på kvällskvisten kan göra underverk. Jag har jobbat en stor del av dagen. Vad gör man då med en mycket aktiv valp. Jo man går ut på ett stort fält. Gör uppletande korridorer och gömmer små, små saker. Dom jobbade bra bägge två. Men klarast lysande stjärna är HONUNG. Hur hittar man ett avklippt "finger" från en handske????? På en stor stubbåker i mörker? Jo, med en HONUNGS-NÄSA. DUKTIG VALP! Nu är det slut på friden. Jag får en slemmig strumpa upptryckt i ansiktet. Hon vill byta till sig maten. Dags att fixa. Nu välter hon kompostgallret för att visa var mattunnan står. Jag tycker nog att hon pratar ganska tydligt med mig. .

DAGENS TRÄNING.....

Oj, vad tiden flyger iväg när man har roligt! Att träna hund är så stimulerande och roligt. Man får tänka till, och försöka se på träningen från olika infallsvinklar. Beroende på vilken hundindivid som ska tränas. Alla är dom olika. Idag blev det inte så mycket lydnad. Vi hade ingen riktig energi för finliret idag. Istället lade vi 2 appellspår till DALLAS. Det var nyttigt. Han är väldigt ivrig. Men lite yvig i sitt spår. Men han löste uppgiften bra. Det andra spåret var mer koncentrerat. Han tömde snabbt ut sin energi på det första spåret. Han behöver spårkondition och att matte stramar upp linan och "kastar ankare". Så han får dra henne framåt. Det här kommer att bli jättebra, med lite träning.
. Sen körde vi uppletande med alla 6 Hoffarna. ALLTID REDO gjorde ett bra uppletande. Han behöver lämna av lite snabbare. Träna på det. CRUELLA letade fint men apporterade inte föremålen. Då var hennes "barn" desto bättre. Jobbade utmärkt och kommer snabbt in med föremålen. HEJA HONUNG och HIBISKUS! BALOO var inte riktigt med på noterna idag. Han behöver lite synretning igen. För att få tillbaka lusten. Bara träna på, med andra ord. Vi ses på måndag igen. .

YRVÄDER HAR GÅTT BORT.

Ett härligt YRVÄDER har lämnat oss. I september upptäcktes en mycket stor tumör på mjälten. Den hade även spridit sig till lungorna. Det fanns en risk att den skulle spricka och förorsaka ett akut sjukdomstillstånd. Då fick "YAZZI" somna in istället, Ett mycket tufft beslut av familjen Andersson. All heder till er.
Hon har haft det bästa hundliv en hoffe kan önska sig. Med en mycket aktiv familj som älskade henne. .

GOD MORGON.

Jag vet inte det, jag..... Morgonen börjar med att jag famlar i mörker. Trampar i hundkiss och upptäcker att den skyldiga sover i soffan!

Ja, ja. Vem har sagt att livet med en "Huligan" ska vara en dans på rosor?

Oftast är det ju det. Som nu när hon delar ut presenter är allt förlåtet. Hon drar omkring på sandiga hundfiltar.
Meen, HALLÅ! Jag är inte riktigt vaken än.

GOD MORGON på er alla i cyberrymden.

HONUNG FÖRGYLLER VARJE DAG......

Men det är inte alltid vi uppskattar samma saker.......
 
Idag när vi kom till stallet. Så stod en glänsande blå bil utanför. I den satt en stor Golden hane som skällde.
Med blixtens hastighet skuttade HONUNG fram och pussade Goldenhanen på nosen, genom fönsterspringan på bilen. Jag tänkte inte mer på det........
 
Men efter en halvtimme kom bilägaren och frågade EMMA om hennes BANJO hade varit utanför tomten?
Stackars Banjo, han var ju helt oskyldig.
 
Nej, det är min HONUNG, sa jag. Bilägaren var inte glad åt grusiga tassavtryck på bilen.
 
HOPPSAN!
 
 
Hon ser ju så oskyldig ut, lilla Honung.
 
Sen var jag i stallet och jobbade med att putsa träns. Jag var rädd att hon skulle sno svampen, trasan eller käka upp sadelsåpan........ Så jag vaktade mina grejer.
 
Då kutar hon förbi med glädjeskutt. Hela munnen full av tagel och hästhår som hon sprider ut över den nysopade stallgången. JIPPIE!
 
Hon hade hittat sin "skatt" på gödselstacken, efter att Ylva ryckt manen på Ricky.
Vi har liksom inte riktigt samma humor, HONUNG och jag.
 
Men jag kan inte låta bli att le, åt alla hennes upptåg.
 
.
 
 

HÄRLIGA HUNDAR!

Ja, jag gillar våra hundar helskarpt. Självklart även dom 3 som bor i Stockholm. Men dom här 2, som förgyller mina dagar med allehanda upptåg. Dom är till så stor glädje, jämnt.
 
Här är dom på ängen utanför Emma.
 
Där brukar jag lägga spår. Köra uppletande och promenera.
På promenaderna tuktar Cruella sin dotter. Hon brukar ta ett nacksving så hon hamnar på rygg och ser tar hon ett rejält grepp om halsen och ruskar i skinnet på Honung.
 
Hon blir arg som ett bi. Flyger upp och jagar ifatt mamma. Kastar sig över hennes nacke med blottade huggtänder och öppet gap. Men på något sätt hamnar Honung på rygg igen och får samma behandling som förut. Gammal är äldst.
 
När jag satt och åt frukost i godan ro i morse. Så kom HONUNG med ett vältuggat, slemmigt tuggben och ville idka byteshandel.
 
Jag ville INTE byta bort min macka till något så äckligt. Hon stirrade uppfodrande på mig. "Titta, vi har ju ögonkontakt".
Jag tittade ihärdigt bort. Då släpper hon benet i knät på mig. Sätter sig och glor...... Så vrider hon alldeles bedårande på sitt huvud, Med pepparkornsögonen stirrande på mig. "Älskar du inte mig?"
 
Jag KAN motstå, jag lovar.
Jag äter vidare........ Då får jag en foppatoffel upptryckt i ansiktet. "Den här då? Den är väl värd en macka i alla fall?"
 
Jag undrar vem som tränar vem, i vårt förhållande?
 
Till sist passade jag på att avmaska mina hundar strax efter frukost. 2 tabletter Milbemax och en bit skinka. Gav jag mig då?
 
Jag vet inte? Men jag gillar mina 2 kompanjoner starkt.
 
.
 
 

BUS - UNGE!

Visst är dom jobbiga unga Hoffar?  Dom kan liksom inte låta bli.
 
Allt man kan tänka sig att dom inte bör röra. JUST DET hittar dom.
T. ex. Jag stängde in mina hundar (eftersom dom inte riktigt är lovliga att ha med på jobbet) i en tvättstuga......
Där finns en svart sopsäck som jag inte hade upptäckt.
 
Men det gjorde förstås HONUNG. Oj, vad mycket skoj det fanns i den!
Bitar av gips. Gamla brädor och massor av sågspån!
 
Det var inte så kul för mig, att städa efteråt.
 
Bättre att hon är utomhus........
Mina arbetskamrater har just köpt 55 plantor som ska planteras............
Det vill HONUNG hjälpa till med. INGEN BRA IDÉ!
Nu finns det bara 53 plantor kvar. Hoppas dom inte märker något. Eller hur?
 
 

DAGENS TRÄNING.

3 tappra mattar träffades på Ystads BK idag. Det var väl lite småregnigt från början. Men hela passet fick avnjutas i hällande ösregn till slut.
 
Det hade varit kul att ha på bild.
Men nu blev det inte så.
 
Men träningen gick riktigt bra. KRYP är svårt!
BALOO och ALLTID REDO är lite höga bak. Vi tränar vidare på det. Annars har fotgåendet börjat bli riktigt bra för dessa två herrar.
 
CRUELLA hänger bitvis med i foten. Det är ett otroligt framsteg sen i somras!
Hennes hopp har ju lyst med sin frånvaro. Men nu "dukar jag bordet" på andra sidan hindret. Så OM hon behagar hoppa, så upptäcker hon en burk med skinka/korv eller annat mumsigt på andra sidan. Det går hem hos den svårflörtade damen. Idag hoppade hon ut. ETT STORT STEG FRAMÅT!
Men det är långt från tävlingsklart moment.
 
Men man får vara glad för dom små framstegen. Det är i alla fall JÄTTEKUL att ha så trevliga träningskompisar.
Sara, Lena och Lizette. Tack för att ni alltid ställer upp i ur och skur!

RSS 2.0