TRÄNING.

Idag  träffades jag och Lizette på Revinge hed för att träna våra Huliganer.
Vi lade Lägre spår till varandra.  Medan dom spåren läg till sig så lade Lizette ett viltspår till BALOO.
Han har fart under galoscherna och löste sitt blodspår med stor energi
 
Jag fick lust att prova med CRUELLA som annars inte skulle få göra något alls idag. Vad glad hon blev. Hon var väldigt nyfiken och så spårnoga hon var. Härligt intresse! 
 
Så nu har jag en frusen rådjursklöv i frysen (tack för det Lizette!) och ska skaffa oxblod. Ett anlagsprov kan vi väl testa?
 
Hur gick detr för "Huliganerna"?
Jo det märks att dom är unga än.
 
En liten hund vimsade runt i Honungs spår medan vi väntade. Så när vi kom dit, där den varit,  tappade hon spåret.
Hon fick gå till bilen och vila sig lite. Det är svårt på Revinge hed. Sol, blåst, vildsvin, kossor  och hundar har vandrat kors och tvärs över fälten. Det tar mycket ork och energi av hundarna att analysera spåren.
 
HIBISKUS fick ta sitt första upptag. Han spårade noga och följde mina spår i alla kringelikrokar. Serpentiner runt stenar och andra klurigheter. Så vi bestämde att avsluta innan han tog slut. Så fick HONUNG en ny chans på resten av Hibiskus spår.
 
Det var lättare för det gick genom en tallskog. Det löste hon på ett härligt sätt. Idag var vi väldigt nöjda med vårt arbete och den utveckling våra spårhundar har genomgått:
 
ALLTID REDO (som inte var med idag)  = har radat upp 10-mässiga spår på de senaste tävlingarna. Uppflytttad till HÖGRE klass spår.
 
BALOO har blivit uppflyttad till HÖGRE klass spår och Patrull.
 
HIBISKUS har blivit godk. LÄGRE klass Patrull.
 
HONUNG har blivit godk. Appellklass.
Även CRUELLA visar samma noggrannhet,  fina vinklar och mycket bra markeringar av olika föremål, som alla de andra hundarna.
Ett gott resultat av flitigt spårtränande i svåra förhållande. Tack mina bästa träningskompisar!
.

RSS 2.0