UTSTÄLLNINGAR! MER OM "MY DOG".

Det här är den kritik som CAJSA CAVAT fick i Flen, på vår rasklubbsutställning:

Flen 25/9 Excellent Domare M Östlund Holmsten
21 mån tilltalande tik som behöver utvecklas mer i kroppen. Utm prop. mkt vackert uttrycksfullt huvud med mörka välformade ögon. Utm käkar bett och pigment i munnen Vinklarna är utmärkta så hon borde röra sig bättre. Ung päls utm tantecken.

Den här kritiken fick hon i torsdags av SAMMA DOMARE!

My Dog 5/1 Good Domare M Östlund Holmsten
2 år tik av bra storlek. Goda proportioner Feminint huvud där de runda ögonen stör uttrycket. Smal skalle. Välplac men ngt tunga öron. Bra nosparti dock skulle underkäken ha mer kraft. Läppfickor.
Bra bett. Bra hals och manke och rygg. Mycket outvecklad i förbröst och bröstkorg. Bra benstomme. Ngt veka mellanhänder. Tillräckliga vinklar. Idag ej i pälskondition. Något ljusa utspridda tantecken. Priset pga den outvecklade kroppen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En hund kan inte på 3 månader förändras från en Excellent typ till en Good typ.
Huvudet kan inte förändras så som kritiken står. Jag tycker det här är upprörande.

Det jag framförallt vänder mig emot är att domarna har så litet intresse just för vår ras. Att dom inte bekvämar sig till att hitta en röd tråd i sin bedömning. Att hitta TYPEN! Det vi gång på gång poängterar:  att TYP och FUNKTION, är det som gör en vacker HOVAWART.


Kommentarer
Postat av: Jessica med Celine

Hej, tänkte dela med mig av mina kritiker. 25/9-11:

21 mån tik av bra storlek utm. prop fem välformat huvud aning flackt stop utm. käkar bra bett o pigment välformade ögon bra hals välplac skuldra bra rygg o kors välutvecklat förbröst utm bröstkorg o djup utm benstomme breda lår harmoniska vinklar ger ett långt steg o bra påskjut bak pälsen ok bra tantecken.

Den 6/1-12: 2 år Feminin tik med utmärkta proportioner Hund med aning kraftigt stopsmarkering samt önskas bättre skalle/nosparti Kraftig markerad nackknöl Bra bett o tänder Aning kort hals beroende på framskjuten skuldra Brant överarm Outvecklad bröstkorg och djup. Tillräcklig benstomme något vida och utåttåande tassar Kunde vara mer vinklad bak Rör sig ok men skulle ha mer kraft i steget. För dagen inte i päls Ljusa tantecken



2012-01-07 @ 22:25:16
Postat av: Pia

Säger bara - SUCK - vägen blir lång till SUCH! :-(

2012-01-08 @ 01:42:49
Postat av: Ingrid "Tinka" Carlsson

Ha, ha, ha, förlåt att jag skrattar. Men det här blir bara bättre och bättre.

Hur kan en och samma domare tycka så olika om samma hund? Skallen förändras ju inte på 3 månader.

Hon hade en domarelev med sig den 6/1. Gjorde det, att hon dömde strängare?

2012-01-08 @ 13:47:12
Postat av: Anna och Zilver

Hej!

Men det är ju detta man har haft en känsla av men inte kunnat sätta fingret på, att det inte bara är upp till vilken domare utan även upp till vilket humör domaren är på!

Man kan omöjligt gå från ett välutvecklat till outvecklad bröstkorg, det är en fysisk omöjlighet!

Vore inte detta en fråga att väcka på en domarkonferens? Jag tror tyvärr att det är mer vanligt än man vill tänka sig.

Det är inte så konstigt att man tänker till två gånger innan man anmäler till en utställning som kostar runt 450kr!!!

MVH Anna

2012-01-08 @ 14:49:27
Postat av: Fredrik m Calle

Detta är faan inte sant att bedömningen ska skeva så mycket på tre månader, men skevheten i bedömning har jag pratat om med flera personer som håller med till fullo. Precis som Anna skriver så är det fysiskt omöjligt att ett bröstparti ändras på detta sätt liksom att ett huvud ändras så mycket på så pass kort tid och i den åldern på hund. Dags för en uppskärpning! Snart finns det inga hoffeägare kvar som är motiverade att ställa ut sina vackra hundar.

2012-01-08 @ 15:59:12
Postat av: Eva

Helt otroligt! Man kan ju inte tro det är samma hundar! Det är ju redan hutlösa priser på utställning, inte lär man bli mer motiverad efter sånt här.

2012-01-08 @ 20:35:36
URL: http://www.terahof.se
Postat av: Pia

Dessutom betalar vi en massa pengar för att detta.....:-(

2012-01-08 @ 20:39:42
Postat av: Lena Ling Östlund

Visst kan det svänga i bedömningarna men det här är märkligt. Domaren det handlar om har alltid varit trevlig att ställa för och verkat erfaren och kunnig vad gäller vår ras. Hon kanske inte mådde bra vid tillfället. Trist att det skulle drabba dem som ställde ut. Läppfickor????

2012-01-09 @ 04:43:38
Postat av: Maria Ekman

Hej tinka,

Det värsta är väl att detta inte alls är ovanligt. En hund som lovordas ena tillfället ,är knappt vatten värd ett par månader senare. Undrar om de själva vet vad de håller på med. Men som sagt. Ointresset för vår ras är åt helvete för stort.

Kram

Maria

2012-01-10 @ 02:18:42
URL: http://chefkas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0