RAPPORT FRÅN BARMARKS-SM.

Staffan skickade ett mail till mig. Om hur det var på BARMARKS-SM.
Det är en så pass ny gren. Så jag tycker det är jättespännande att få veta lite mer.
Jag lägger ut mailet här.

Jag tänkte det kunde intressera er också att läsa:

Hej Tinka,

 

Här är en rapport från Barmarks-SM i drag :

 

Barmarks-SM i drag arrangerades 22-23 oktober för tredje gången, nu i Nybro. Det var närmare 200 starter. Man tävlar i olika grenar som cykel, roller (trehjulig vagn eller så kallad kick-bike) och linlöpning och i vissa fall uppdelat på förarens kön och ålder. I ett par klasser finns det även indelning för 2,- 4- respektive 6-spann. Fågelhundarna tävlar i egen klass (klass A), brukshundar och vissa polarhundar som malamute i klass B medan siberian husky och dobbermann tävlar i klass C.

 

På SM körs i varje klass två deltävlingar, en på lördag och en på söndag. Det sammanlagda resultatet räknas.

 

Ziri och jag tävlade i cykelklassen, BM B (B=Bike, M=Men och andra B:et betyder klass B). Ziri var heltaggad och drog oss runt i hiskeliga farter, framförallt i utförslöporna. Vi körde en bana på 4,4 km båda dagarna. Som vanligt var Degerfors-Hasse med sin riesen Lack för svåra för oss, men vi knappar in. På andra dagens sträcka körde vi runt på 10.47, bara 16 sekunder efter dem. Hasse såg lite orolig ut, han pratade efter loppet om att pensionera Lack (Lack är ett år yngre än Ziri). Vi kom på silverplats, totalt 1 minut och 5 sekunder efter Lack och Hasse. Men vi var fyra minuter före trean, en malamute.

 

Det är otroligt fascinerande att tävla drag med en hund som är så taggad som Ziri har blivit på detta. Vid starterna hade jag lyckligtvis Anna-Lena som handler, annars hade jag nog inte kunnat hålla kvar Ziri tills starten gick. Sen blir det en riktig kraftexplosion i starten, det gäller att hänga med så man inte kör omkull direkt. På platt mark och i uppförsbackar kan jag hjälpa till att cykla för att minska på belastningen på henne, men i utförslöporna måste jag oftast bromsa för att det inte ska bli alltför farliga farter. Dom tuffaste förarna med pointer och vorsteh bromsar inte, har jag förstått, och där går det ruskigt fort.

 

Scandernas Bogey tävlade också i linlöpning med sin reservförare Nina Kjellerstedt (Cilla har ju brutit foten). De kom på bronsplats i klassen linlöpning damer veteraner (veteran blir man vid fyllda 40 i dessa sammanhang).

 

Jag skickar några foton inom kort.

 

Hälsningar

Staffan
"TACK STAFFAN FÖR RAPPORTEN!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0